Werkzaamheden & activiteiten

In voormalig sfeervol klooster Nazareth waar La Oya gehuisvest is, bevindt zich een professionele keuken, bar, creatief atelier en huiskamer. Vanaf het moment dat de jongeren bij La Oya binnenkomen begint het schema om de dag gezamenlijk te openen. Dagelijks houden ze zich bezig met verschillende activiteiten, alles volgens een vaste structuur. Op deze manier werken de deelnemers bij La Oya Dagbesteding op een voor hun overzichtelijke manier aan hun persoonlijke leerdoelen: zelfredzaamheid en praktische- en sociale vaardigheden. Ook de activiteiten die georganiseerd worden zijn afgestemd op de ontwikkelingsdoelen van de jongeren.

Op het nabij gelegen bedrijventerrein kunnen ze werken bij bedrijven met eigen begeleiders van La Oya. Het doel van werken bij lokale bedrijven is het creëren van een sociale- en maatschappelijke betrokkenheid en participatie. De opbrengst van de commerciële activiteiten wordt overigens terug geïnvesteerd in La Oya door te wordt sparen voor uitjes van het vriendenclubje of logeerweekenden

Benieuwd naar deze werkzaamheden en activiteiten? Lees verder!

Atelier

De opbrengst van de commerciële activiteiten wordt terug geïnvesteerd in La Oya door te sparen voor uitjes van het vriendenclubje of logeerweekenden

Horeca

Speciaal zijn onze Indonesische avonden en mogelijkheden voor het houden van besloten feesten. De jongeren worden hierbij ingezet als gastheer of -vrouw en zijn ze samen met hun hele team een week van te voren bezig om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Dit houdt in groentes snijden, bestek en glaswerk poleren, horecatraining, het restaurant opzetten en poetsen.

Daarnaast zijn wij zijn van start gegaan met de verkoop van verse seizoensoepen! De soepen worden bereid door onze Oya Talenten samen met soepspecialist Yet! 

Op deze pagina kun je deze heerlijke soepen bij ons bestellen! Liever een keertje langskomen? Dat kan ook!

Op maandag en dinsdag is het restaurant van La Oya geopend van 10:00 tot 16:00. Je kunt een van onze heerlijke seizoensgebonden soepen proeven met een hapje en een drankje! Onze Oya Talenten staan voor je klaar! 

Jaimy
“"You don't become what you want. You become what you believe" Oprah”

Ons doel is het creëren van sociale- en maatschappelijke betrokkenheid en participatie door te werken bij lokale bedrijven

Kinderdienstencentum van Harte

De keukenkennis die wordt opgedaan tijdens de horecatraining en het werken in het restaurant wordt ook ingezet bij het werken op locatie - zoals bij onze "buren" Kinderdienstencentrum van Harte.

Hier helpen zij mee om het fruit te schillen, het speelgoed te poetsen, de koelkast te ordenen en daarna samen spelen met de kleintjes en hun kleuterleidsters.

Iedere week kijken de kindjes en hun begeleidsters ernaar uit om met onze Oya Talenten te werken. Jaimy, Yasmina, Demi, Ryan, Nasim en Tia genieten zichtbaar van hun taken binnen een "normaal" bedrijf. Trots!

Werken bij Van Harte
“"Work hard, dream big"”

De Zorggroep - Zorgcentrum Meeuwbeemd

Fatiha leert de Oya Talenten het schoonmaakvak volgens hygiëne richtlijnen. Na de interne opleiding van onze jongeren gaan ze samen aan de slag bij onze opdrachtgevers.

Zorgcentrum Meeuwbeemd is er een van onze opdrachtgevers. Elke vrijdagochtend gaan onze Oya Talenten naar de Meeuwbeemd om werkzaamheden uit te voeren. De talenten voeren verschillende taken uit zoals; de afwas, bedden verschonen, tafels dekken en bedden opmaken onder begeleiding van Fatiha. 

Daarnaast gaan ze bij ouderen van het zorgcentrum langs met koffie en thee en maken ze graag een praatje. 

Wist je dat we in oktober en november ook onze eigen ouderenmiddagen gaan organiseren? Klik hier voor meer informatie!

Meeuwbeemd
“"Ik heb een goede klik met ouderen en ik krijg er veel en goede energie van!" - Yasmina -”

Tuincentrum Leurs

"Mijn droom is om bij een echt restaurant te werken" Aldus Sander, Nasim en Yasmina. Dromen, wensen en ambities van onze Oya Talenten vertalen naar haalbare concrete doelen. Elke week werken onze Oya Talenten bij onze buren Tuincentrum Leurs in hun sfeervol restaurant. Achterin hun keuken werken wij met onze vaste begeleidster in een rustige en prikkelarme omgeving aan de voorbereidingen van hun menu. 

Door rekening te houden met hun persoonlijkheid en hun gewenste leeromgeving, kunnen onze deelnemers aan La Oya's kleinschalige dagbesteding toch hun dromen waarmaken. 

“"Groots door klein te blijven"”

Ouderenmiddagen

Samen met onze Oya Talenten hebben wij een initiatief ontwikkeld voor Venlo Mien Hert! Vanaf oktober organiseren wij ouderenmiddagen bij La Oya met als doel verbinding te maken tussen eenzame ouderen en onze doelgroep waarin ze elkaar stimuleren en aanvullen op elkaars behoeften.

Voor onze Oya Talenten is het ontwikkelen van sociale contacten en praktische vaardigheden belangrijk om hun zelfredzaamheid te vergroten. Door ouderen hierbij te betrekken kunnen de jongeren hiermee oefenen en hun vaardigheden verder ontwikkelen. Tegelijkertijd kunnen de ouderen genieten van de warmte, sociale contacten en gezelligheid waar ze vooral door de coronatijd veel behoeften aan hebben.

Onze dagbestedingsgroep is klein en erg sfeervol, waardoor de ouderen kunnen genieten in een gezellige huiskamersfeer van persoonlijke aandacht tijdens activiteiten samen met onze Oya Talenten en de begeleiders. Samen kunnen ze genieten van een verse dagsoep bij de lunch en in de middag een gezellig potje kaarten, gezelschapsspel spelen of meedoen aan creatieve activiteiten zoals keramieken of schilderen.

Robert's kruidentuin

Op woensdagmiddag zijn wij te vinden in de Kloostertuinen in Steyl! In Robert's kruidentuin helpen wij met het planten en oogsten van kruiden. De Oya Talenten genieten van de groene omgeving en leren veel over de natuur en samenwerken met elkaar op een actieve manier. 

Daarnaast gebruiken wij de verse kruiden uit de kruidentuin bij het bereiden van onze huisgemaakte soepen.

Robert's kruidentuin

Creatief atelier

Creativiteit vinden wij enorm belangrijk bij La Oya. In de middag hebben de Oya Talenten dan ook vaak de ruimte voor creatieve activiteiten zoals: schilderen, keramieken, tekenen en muziek maken! 

Waarom vinden wij dit zo belangrijk? Door de creatieve activiteiten ontwikkelen de Talenten hun probleem oplossend vermogen, motoriek, concentratie, focus en zelfvertrouwen. Daarnaast kunnen ze genieten en ontspannen door bezig te zijn met deze leuke activiteiten. 

De kunstwerken van onze Oya Talenten hebben een mooie plek gekregen binnen de dagbesteding en zijn daarnaast beschikbaar voor de verkoop. Benieuwd naar onze kunstwerken? Kom gezellig langs!

Creatief atelier
“"Be creative"”

Vind hier uw route om uw bezoekje te plannen naar ons atelier. 

Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom!

Contact: 06 1264 777 1