Over ons

La Oya staat voor verbinding 

Centraal staan talentvolle jongeren met een "beperking" en/of DownTalent, procesmatig bewegen we mee met hun talent in ontwikkeling. Omdat we met partners samenwerken en op maat therapeutische zorg inkopen houden wij onze organisatie klein en flexibel. We geven botweg niet meer geld uit dan nodig en zetten de professional in die past bij de hulpvraag van onze deelnemers aan de dagbesteding.

Voor de continuïteit en veiligheid zijn de begeleiders die onze jongeren in de praktijk begeleiden vaste medewerkers. La Oya organiseert naast zinvolle dagbesteding ook commerciele activiteiten waarvan een gedeelte van de winst geinvesteerd word in activiteiten die nu wegbezuinigd worden. Bijvoorbeeld begeleiding en vervoer naar clubjes om sociale contacten te onderhouden.

Doordat wij rechtstreeks bij onze locatiehouders Oya talenten een leer/werkplek  met onze eigen La Oya begeleiding aanbieden gaat er geen zorggeld van ‘onze’ kinderen naar dure kantoorpanden en het onderhoud daarvan.

Tegelijkertijd vormen onze locatiehouders een netwerk van bovengemiddelde bedrijven/ondernemers die samen zaken doen vanuit dezelfde intentie. 

Sociale en Maatschappelijke betrokkenheid voor onze Oya Talenten en maatschappelijke participatie. Tegelijkertijd laten zij zien door het mogelijk maken van leerwerk plekken dat zij de toegevoegde waarde erkennen van Oya Talenten in Business.

Wilt u ook uw steentje bijdragen? Bel, mail of app gerust. wij nodigen u van harte uit voor een kennismakingsgesprek. 

Wij stellen ons hieronder graag aan u voor. 

Jaimy en Pauline..
“"Ontstaan uit een Moederhart"”

"Wij noemen hen verstandelijk beperkt, terwijl wij juist diegene zijn die door ons verstand beperkt worden om meer vanuit ons hart te leven. Anderzijds hebben zij ons goed ontwikkeld verstand nodig om praktische zaken te regelen" Samen zijn we de weerspiegeling tussen Hoofd en Hart.. Aldus Pauline Volkert

Pauline Volkert

Ik was 23 jaar toen mijn dochter Jaimy met het Downsyndroom werd geboren. In de eerste instantie stortte mijn wereld in en ging ik een soort van rouwproces in. Rouw om het loslaten van mijn verwachtingen die ik had voor mijn ongeboren kindje. Jaimy was mijn eerste kindje en ondanks mijn liefde voor haar durfde ik het destijds niet aan om nog meer kinderen te krijgen.

Ik besloot dat ik mij volledig zou richten op haar kwaliteiten en dat wat zij mij liet zien waarin zij zich verder wilde ontwikkelen en waar zij blij van werd. Om mijn wereld niet te klein te laten worden richtte ik mij beroepsmatig op het bedrijfsleven. Ik ontdekte dat ik mij hierin als een vis in het water voelde. Ik hield mijn privé leven en zakelijk leven van elkaar gescheiden omdat ik wilde dat men mij om mijn kwaliteiten en resultaten beoordeelde en niet omdat ze mij zielig vonden. Ik voelde mij kwetsbaar en die kwetsbaarheid hield ik lange tijd voor de buitenwereld verborgen. Om mezelf innerlijk weerbaar te maken stortte ik mij op studies en het ondernemerschap. ik werd een ambitieus en resultaatgericht mens. Thuis was ik de zorgzame huisvrouw en moeder die bij alle musical-voorstellingen op Jaimy's school als trotse en ontroerende moeder aanwezig was. 

Na mijn studie Sociaal Pedagogisch Werk, Psychologie & Communicatie, N.L.P., Rationele Emotieve Therapie (R.E.T.), Voice Dialogue, Balinese Ceremoniele Familie en Organisatie opstellingen Coachte ik Ondernemende mensen binnen mijn Praktijk voor Psycho-Educatie. 

Na 25 jaar ervaring met coachen, trainen en begeleiden van ambitieuze mensen onderzocht ik vrouwenvraagstukken. De resultaten van mijn onderzoek verwerkte ik in de oprichting van The Ladies Businessclub waarin persoonlijke ontwikkeling in relatie staat met zakelijke groei. Daarnaast schreef en initieerde ik het concept voor de Verkiezing Zakenvrouw Noord Limburg. 

Tegelijkertijd wilde Jaimy in een grote instelling wonen en dat was het moment dat ik als moeder de gevolgen van de bezuinigingen in de zorg ervoer. Ik onderzocht hoe zorg efficiënter kon en ontwikkelde een concept vanuit mijn moederhart. Het nieuwe ondernemen werd geboren! Mijn leven viel op zijn plek en ontdekte ik dat mijn levensverhaal mij bij zingeving bracht. In mijn boek beschrijf ik mijn veranderprocessen omdat ik dit geluk met de wereld wil delen!

Liefs, Pauline 

"De stille kracht van DownTalent"

Pauline Volkert
“"De stille kracht van DownTalent"”

Fatiha Mimouni

Fatiha Mimouni

Ik ben Fatiha, moeder van Yasmina, Nasim en Maisa. Ik ben geboren in Algerije, op mijn 19e jaar trouwde ik met mijn man Ramdan. Hij woonde al in Nederland en ik ben voor hem naar Nederland verhuisd. Samen kregen wij 3 kinderen. 

Yasmina werd geboren met een beperking. Mijn man was heel trots op zijn eerst geboren dochter. Hij was betrokken bij al haar schoolvoorstellingen en ging overal met haar naartoe. Toen bleek dat Yasmina een achterstand had bij de geboorte, heeft hij alles geprobeerd om haar te helpen. Vele doktersonderzoeken en gesprekken met artsen volgden. Op een gegeven moment hebben wij geaccepteerd dat Yasmina een beperking heeft en besloten wij dat wij ervoor gaan. Wat kunnen wij voor haar doen? We hebben haar in alles ondersteund in haar ontwikkeling zodat zij op kon groeien als een gelukkig en blij meisje. 

Op haar negende verjaardag overleed haar vader door een bedrijfsongeval. Hij werkte bij Essent als monteur. Vanaf dat moment heb ik zijn rol overgenomen. 

Toen Yasmina destijds de Vijverhofschool nu impuls, op zoek moest naar een dagbestedingsplek, ging ik op verschillende locaties kijken. Ik schrok ervan toen ik zag dat op verschillende plekken de mensen met een beperking weggestopt werden, apart en niet bij de andere mensen horen. Jong en oud mensen van 70 jaar bij elkaar en ik dacht moet mijn kind hiertussen zitten? Dat wil ik niet. Ik wil dat mijn kind erbij hoort. Onder de mensen en ook dat mensen haar zien dat zij ook een normaal mens is. Niet als een kind met een beperking. Maar dat zij ook kwaliteiten heeft en een mooi mens is. 

En opeens kwam La Oya. Ik werkte eerst mee als vrijwilligster en al gauw kreeg ik een betaalde baan en werk in de dagbesteding. Ik ga mee met de Oya Talenten op locatie werken en begeleid de Oya Talenten bij de taken. Bij KDC van Harte gaan we het fruit schillen, ontsmetten wij het speelgoed en brengen het fruit naar de groepen. Bij de Meeuwbeemd maken we de bedden op, zetten de koffie klaar en hebben leuke gesprekken met de bewoners. Dat is heel gezellig. Ik haal en breng de Oya Talenten met de La Oya Auto thuis op en samen gaan we naar de dagbesteding. Onderweg hebben we het altijd gezellig. We praten, maken grapjes en zingen mee met hun lievelingsliedjes op de radio. 

Vanaf nu ben ik 100% bij La Oya. In het begin was ik alleen met en voor Yasmina, nu zijn alle Oya Talenten een beetje mijn Yasmina’s geworden. Dit is mijn 2e huis naast mijn kinderen. Zij geven mij ook warmte en liefde. 

Fatiha. 

Fatiha Mimouni
“"Als ik er later niet meer ben, ben ik gerust dat Yasmina en ook de anderen een goede plek hebben"”

Pia Smits

Pia Smits

Ik heb La Oya leren kennen via mijn vorige werk bij de Sportschool. Daar kwam het team 2x in de week trainen en daar heb ik Pauline ook ontmoet. We raakten aan de praat en merkte ik dat het heel goed klikte tussen ons. Ik vond het superleuk dat de Oya Talenten bij ons kwamen sporten. Op een gegeven moment nodigde Pauline mij uit om een keer bij La Oya te komen lunchen. Iedereen was super enthousiast als ik binnenkwam, het gevoel dat je hebt met Kerst, zo’n feestje als je met iedereen aan tafel zit. Na die eerste lunch kwam ik vaker lunchen en van het een kwam het ander. Ik werd gevraagd om wekelijks dansles te geven aan de Oya Talenten. Nadat ik gestopt was bij de sportschool zocht ik een afstudeerproject voor mijn studie toegepaste Psychologie. 

In die tijd zat ik erdoorheen, het ging thuis niet lekker en ik trok mezelf heel erg terug. Was verdrietig, echt zoekende en dan stelde ik mezelf de vraag: “wat ik moet ik mijn leven”. Het gevoel dat ik in een gat viel. Dat had ik heel erg. Ik praatte nooit en sloot me echt af totdat ik bij La Oya kwam en voelde dat ik dat tegen Pauline kon vertellen. Toen zijn we aan de slag gegaan met mijn thema’s en het ging stapje voor stapje de goede kant uit. Het begon op een dieptepunt en daarna ging het heel snel. We deden opstellingen, we praatten heel veel en gaandeweg kwam mijn leven op de rit. Ik kon weer verder met school en kreeg een betaalde baan bij La Oya. 

Toen had ik een stabiele factor in mijn leven, maar ook een uitdaging. De combinatie dat ik me ergens voor in kon zetten, de Oya Talenten, Pauline en Fatiha, dat gaf gewoon heel veel voldoening. Dat was echt een lichtpuntje. Ik had echt iets om voor te werken en vooral toen ik het verhaal van Fatiha en Pauline had gehoord toen had ik ook echt het gevoel dat ik mee wilde bouwen aan La Oya. 

Ik wil ook laten zien wat de kwaliteiten zijn van de Oya Talenten en dat het niet zomaar “gehandicapte mensen” zijn. Soms vind ik ze zelfs nog leuker dan mijn eigen vrienden. Omdat zij gewoon vrij zijn, ze zijn niet bezig met wat anderen van ze vinden en ze zijn zo liefdevol en warm. Ze zijn gewoon altijd leuk, ik geniet gewoon van hen. 

Binnen La Oya ga ik met ze sporten, werk veel met Pauline samen aan organisatorische taken en werk ik aan het kwaliteitsplan aan de hand van mijn onderzoek over de kwaliteit van de zorg binnen La Oya. De onderzoeksresultaten vulden wetenschappelijk aan wat Pauline als moeder had ervaren. Het was sowieso voor mij een bevestiging dat we dit concept moesten laten groeien zodat het er ook is voor de toekomstige jongeren. 

Pia Smits.

Pia Smits
“"Ik bouw mee aan La Oya zodat het er ook is voor de toekomstige jongeren" ”

Yet ter Haar

Yet Ter Haar

Ik ben Yet, ik ben hier niet geboren en getogen. Ik kom uit Twente, ik heb op de kunstacademie in Arnhem gezeten en de lerarenopleiding tekenen gevolgd. Toen heb ik 1 jaar in Amsterdam gewoond ik was zwanger van Faik mijn zoon en ik vond het te druk in Amsterdam en kon een baan krijgen in Roermond. 

Ik ben in Venlo terechtgekomen en ben hier nooit meer weggegaan. Ik heb Venlo omarmd, hier is het allemaal relaxeter. Ik 2013 kreeg ik borstkanker, als alleenstaande moeder stortte mijn wereld in. Ik wilde echter nooit thuiszitten en ben na mijn herstelperiode begonnen met vrijwilligerswerk. 

Ik doe vrijwilligerswerk bij La Oya. Wat mij aanspreekt is de warmte, alsof je thuiskomt, de kinderen, het werk dat boeiend is, dat ik hier heel veel vrijheid heb en samen met de rest van het team kan bepalen wat je wilt doen. Hier krijg ik de vrijheid om te groeien, het is niet saai. 

Samen met Loes heb ik als vrijwilligster bij de Zuidpilaar TotSoeps! Opgezet. Helaas is Loes ‘n paar jaar geleden overleden en heb ik met de steun van het TotSoeps team het project voortgezet in de Zuidpilaar. 

Ik ontmoette de Oya Talenten toen zij op werkbezoek kwamen in de kruidentuin in Steyl. Hier hielp ik Robert mee als vrijwilligster en meteen was er een klik tussen ons! Vanaf toen ging alles in een stroomversnelling en inmiddels heb ik samen met de Oya Talenten TotSoeps uitgebreid binnen hun dagbestedingslocatie in Venlo. Iedere maandag en dinsdag maak ik samen met het keukenteam verse seizoen soepen. 

Soms gaan we samen met de Oya Talenten op locatie soepen uitserveren, of staan we op evenementen, markten, buurtfeesten georganiseerd door de Gemeente Venlo. Om mensen te verbinden. 

TotSoeps! Bij La Oya

Groetjes, Yet.

Yet

Theo Bruekers

Onze Supervisor Theo Bruekers stelt zich graag aan u voor.. 

Theo Bruekers

Willemien Smits

Willemien Smits stelt zich binnenkort aan u voor.

Willemien Smits

La Oya in de media

   

Interview Qasim                       Onze Talenten

   

Samenwerking OV                  Kiwanis Jaomerdal

Noord Limburg Business

La Oya in de media
“"Make your heart your business"”

Contact

Ons adres:

Hoek Maaskade & Bolwaterstraat 42 

5911 GC  Venlo

M: 06-12647771

E: Pauline@la-oya.nl

Ambassadeur

Wilt u belangeloos meebouwen aan La Oya? Gaan "onze kinderen" en hun toekomst u na aan uw hart? Heeft u aanvullende kwaliteiten voor La Oya? Bouwt u mee als vrijwilligster of Ambassadeur? 

Neemt u dan contact met ons op via onderstaand contactformulier voor een verkennend gesprek. 

ambassadeur
“"Surround yourself with only people who are going to lift you higher" ”