Werkzaamheden & activiteiten

Aan de Venlose Maaskade geniet u op ons sfeervolle Balinese terras van onze Multiculturele gerechten en kleine lunchkaart. Onze Oya Talenten bereiden samen met hun begeleidster seizoenssoepen en gerechten uit onze Indonesische, Turkse, Marrokkaanse, Tunesische en Nederlandse keuken. 

Vanaf het moment dat de jongeren bij La Oya binnenkomen begint het schema om de dag gezamenlijk te openen. Dagelijks houden ze zich bezig met verschillende activiteiten, alles volgens een vaste structuur. Op deze manier werken de deelnemers bij La Oya Dagbesteding op een voor hun overzichtelijke manier aan hun persoonlijke leerdoelen: zelfredzaamheid en praktische- en sociale vaardigheden. Ook de activiteiten die georganiseerd worden zijn afgestemd op de ontwikkelingsdoelen van de jongeren.

Op het nabij gelegen bedrijventerrein kunnen ze werken bij bedrijven met eigen begeleiders van La Oya. Het doel van werken bij lokale bedrijven is het creëren van een sociale- en maatschappelijke betrokkenheid en participatie. De opbrengst van de commerciële activiteiten wordt overigens terug geïnvesteerd in La Oya door te wordt sparen voor uitjes van het vriendenclubje of logeerweekenden

Benieuwd naar deze werkzaamheden en activiteiten? Lees verder!

Atelier

Logeerhuis

Elk eerste weekend van de maand en iedere maandag en dinsdag organiseert La Oya kleinschalige logeerdagen/weekenden voor maximaal 4 logees. Dit is toegankelijk voor mensen met een WLZ-indicatie van maximaal VG5.

Bij deze logeerweekenden leren de Oya Talenten om zelfredzaamheid toe te passen doordat ze onder leiding van een begeleider op zichzelf wonen voor een dag.

Op deze logeerweekenden wordt er gezamenlijk eten gekookt, films gekeken en natuurlijk gelogeerd.

De opbrengst van de commerciële activiteiten wordt terug geïnvesteerd in La Oya door te sparen voor uitjes van het vriendenclubje of logeerweekenden

Horeca

Speciaal zijn onze Indonesische avonden en mogelijkheden voor het houden van besloten feesten. De jongeren brengen dan hun horeca training in de praktijk als gastheer of -vrouw.

Samen met het hele team bereiden we alles tot in de puntjes voor.  Dit houdt in groentes snijden, bestek en glaswerk poleren, horecatraining, het restaurant opzetten en poetsen.

Daarnaast zijn wij zijn van start gegaan met de verkoop van verse seizoensoepen! De soepen worden bereid door onze Oya Talenten samen met soepspecialist Yet! 

Op deze pagina kun je deze heerlijke soepen bij ons bestellen! Liever een keertje langskomen? Dat kan ook!

Van maandag tm vrijdag is het restaurant van La Oya geopend van 10:00 tot 16:00. Je kunt een van onze heerlijke seizoensgebonden soepen proeven met een hapje en een drankje! Onze Oya Talenten staan voor je klaar! 

Gereserveerde ontbijtjes serveren wij op reservering al vanaf 09.00 uur.

Hoek Maaskade & Bolwaterstraat 42 Venlo 

Jaimy
“"You don't become what you want. You become what you believe" Oprah”

Ons doel is het creëren van sociale- en maatschappelijke betrokkenheid en participatie door te werken bij lokale bedrijven

Buurthuis De Zuidpilaar

Elke week helpen de Oya Talenten mee met het bereiden van de lunch, met als doel verbinding te maken tussen de buurtbewoners die tijdens de pauze komen lunchen en onze Talenten.

Ze snijden de verse groenten en helpen mee bij het uitserveren van de lunch. Ook helpen ze met de afwas en het afruimen van de tafels.

Vriendenclubje

Vriendschap is een zeer belangrijke term binnen onze dagbesteding. Daarom organiseren wij elk weekend voor onze Oya Talenten een vriendenclubje met als doel samen genieten van allerlei leuke activiteiten.

Onze Oya-talenten kiezen zelf hun leuke dagjes uit. Zo hebben we al genoten van een dagje Efteling, Safari Park Beekse Bergen, bioscoop, bowlen en zelfs eenmaal per jaar een vakantie in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar zijn wij samen naar Parijs geweest. 

Alles is mogelijk, zolang er onderling plezier is en een positieve sfeer. 

Omdat onze jongeren niet zelf op hun fiets kunnen stappen om vriendschappen te onderhouden of ouders niet altijd in de gelegenheid zijn om hen naar afspraken te brengen is het voorkomen van sociaal isolement en het ontlasten van ouders een belangrijk actiepunt binnen La Oya. 

Pauline Volkert, eigenaar en oprichter weet uit eigen ervaring met haar dochter met Downsyndroom hoe het als ouder voelt maar ook vanuit de beleving van haar dochter Jaimy. Jarenlang heeft zij geïnvesteerd in sociale contacten met andere ouders en afspraken maken met vriendjes en vriendinnetjes van Jaimy. Door de jaren heen heeft ze gezien dat het ondersteunen bij sociale vaardigheden onder jongeren met een beperking bij het onderhouden van vriendschappen dat extra steuntje in de rug geeft. 

Om ouders en kind te ont-zorgen en tegelijkertijd te investeren in hun kwaliteit van leven investeert Pauline binnen La Oya in extra begeleiding voor het "vriendenclubje" waar ze leuke dagjes uit organiseren die de deelnemers zelf uitzoeken. Tijdens de dagbesteding formuleert begeleiding leerdoelen en gaat aan de slag met de signalen ter ondersteuning in hun socialisatie proces. Praktische tips en workshops doormiddel van rollenspellen sluiten aan bij de leermethode van onze deelnemers. Zodat ze de ondersteuning krijgen die nodig zijn om goede vriendschappen te onderhouden.

Kortom binnen La Oya ontwikkelen onze Oya Talenten door op praktisch en sociaal niveau. 

“"Work hard, dream big"”

De Zorggroep - Zorgcentrum Meeuwbeemd

Fatiha leert de Oya Talenten het schoonmaakvak volgens hygiëne richtlijnen. Na de interne opleiding van onze jongeren gaan ze samen aan de slag bij onze opdrachtgevers.

Zorgcentrum Meeuwbeemd is er een van onze opdrachtgevers. Elke vrijdagochtend gaan onze Oya Talenten naar de Meeuwbeemd om werkzaamheden uit te voeren. De talenten voeren verschillende taken uit zoals; de afwas, bedden verschonen, tafels dekken en bedden opmaken onder begeleiding van Fatiha. 

Daarnaast gaan ze bij ouderen van het zorgcentrum langs met koffie en thee en maken ze graag een praatje. 

Wist je dat we ook onze eigen ouderenmiddagen organiseren? Klik hier voor meer informatie!

Meeuwbeemd
“"Ik heb een goede klik met ouderen en ik krijg er veel en goede energie van!" - Yasmina -”

Ouderenmiddagen

Samen met onze Oya Talenten hebben wij een initiatief ontwikkeld voor Venlo Mien Hert! Vanaf oktober organiseren wij ouderenmiddagen bij La Oya met als doel verbinding te maken tussen eenzame ouderen en onze doelgroep waarin ze elkaar stimuleren en aanvullen op elkaars behoeften.

Voor onze Oya Talenten is het ontwikkelen van sociale contacten en praktische vaardigheden belangrijk om hun zelfredzaamheid te vergroten. Door ouderen hierbij te betrekken kunnen de jongeren hiermee oefenen en hun vaardigheden verder ontwikkelen. Tegelijkertijd kunnen de ouderen genieten van de warmte, sociale contacten en gezelligheid waar ze vooral door de coronatijd veel behoeften aan hebben.

Onze dagbestedingsgroep is klein en erg sfeervol, waardoor de ouderen kunnen genieten in een gezellige huiskamersfeer van persoonlijke aandacht tijdens activiteiten samen met onze Oya Talenten en de begeleiders. Samen kunnen ze genieten van een verse dagsoep bij de lunch en in de middag een gezellig potje kaarten, gezelschapsspel spelen of meedoen aan creatieve activiteiten zoals keramieken of schilderen.

Gezonde-leefstijl-programma

Een gezonde leefstijl is voor onze Oya Talenten erg van belang. Daarbij speelt sporten een grote rol. La Oya sport bij Bodystyle 1x per week thaiboksles, 1x per week personal training en nieuw bij La Oya: Op vrijdagmiddag G-Dansles! Informeer gerust voor een proefles bij La Oya.

Bij Bodystyle worden de Oya Talenten goed ondersteund door een personal trainer. Ze genieten hier van een sportieve middag met elkaar.

Creatief atelier

Creativiteit vinden wij enorm belangrijk bij La Oya. In de middag hebben de Oya Talenten dan ook vaak de ruimte voor creatieve activiteiten zoals: schilderen, keramieken, tekenen en muziek maken! 

Waarom vinden wij dit zo belangrijk? Door de creatieve activiteiten ontwikkelen de Talenten hun probleem oplossend vermogen, motoriek, concentratie, focus en zelfvertrouwen. Daarnaast kunnen ze genieten en ontspannen door bezig te zijn met deze leuke activiteiten. 

De kunstwerken van onze Oya Talenten hebben een mooie plek gekregen binnen de dagbesteding en zijn daarnaast beschikbaar voor de verkoop. Benieuwd naar onze kunstwerken? Kom gezellig langs!

Creatief atelier
“"Be creative"”