Werkzaamheden & activiteiten

In voormalig sfeervol klooster Nazareth waar La Oya gehuisvest is, bevindt zich een professionele keuken, bar, creatief atelier en huiskamer. Vanaf het moment dat de jongeren bij La Oya binnenkomen begint het schema om de dag gezamenlijk te openen. Dagelijks houden ze zich bezig met verschillende activiteiten, alles volgens een vaste structuur. Op deze manier werken de deelnemers bij La Oya Dagbesteding op een voor hun overzichtelijke manier aan hun persoonlijke leerdoelen: zelfredzaamheid en praktische- en sociale vaardigheden. Ook de activiteiten die georganiseerd worden zijn afgestemd op de ontwikkelingsdoelen van de jongeren.

Op het nabij gelegen bedrijventerrein kunnen ze werken bij bedrijven met eigen begeleiders van La Oya. Het doel van werken bij lokale bedrijven is het creëren van een sociale- en maatschappelijke betrokkenheid en participatie. De opbrengst van de commerciële activiteiten wordt overigens terug geïnvesteerd in La Oya door te wordt sparen voor uitjes van het vriendenclubje of logeerweekenden

Benieuwd naar deze werkzaamheden en activiteiten? Lees verder!

Atelier

Logeerhuis

Elk eerste weekend van de maand en iedere maandag en dinsdag organiseert La Oya kleinschalige logeerdagen/weekenden voor maximaal 4 logees. Dit is toegankelijk voor mensen met een WLZ-indicatie van maximaal VG5.

Bij deze logeerweekenden leren de Oya Talenten om zelfredzaamheid toe te passen doordat ze onder leiding van een begeleider op zichzelf wonen voor een dag.

Op deze logeerweekenden wordt er gezamenlijk eten gekookt, films gekeken en natuurlijk gelogeerd.

De opbrengst van de commerciële activiteiten wordt terug geïnvesteerd in La Oya door te sparen voor uitjes van het vriendenclubje of logeerweekenden

Horeca

Speciaal zijn onze Indonesische avonden en mogelijkheden voor het houden van besloten feesten. De jongeren worden hierbij ingezet als gastheer of -vrouw en zijn ze samen met hun hele team een week van te voren bezig om alles tot in de puntjes voor te bereiden. Dit houdt in groentes snijden, bestek en glaswerk poleren, horecatraining, het restaurant opzetten en poetsen.

Daarnaast zijn wij zijn van start gegaan met de verkoop van verse seizoensoepen! De soepen worden bereid door onze Oya Talenten samen met soepspecialist Yet! 

Op deze pagina kun je deze heerlijke soepen bij ons bestellen! Liever een keertje langskomen? Dat kan ook!

Op maandag en dinsdag is het restaurant van La Oya geopend van 10:00 tot 16:00. Je kunt een van onze heerlijke seizoensgebonden soepen proeven met een hapje en een drankje! Onze Oya Talenten staan voor je klaar! 

Hoek Maaskade & Bolwaterstraat 42 Venlo 

Jaimy
“"You don't become what you want. You become what you believe" Oprah”

Ons doel is het creëren van sociale- en maatschappelijke betrokkenheid en participatie door te werken bij lokale bedrijven

Buurthuis De Zuidpilaar

Elke week helpen de Oya Talenten mee met het bereiden van de lunch, met als doel verbinding te maken tussen de buurtbewoners die tijdens de pauze komen lunchen en onze Talenten.

Ze snijden de verse groenten en helpen mee bij het uitserveren van de lunch. Ook helpen ze met de afwas en het afruimen van de tafels.

Vriendenclubje

Vriendschap is een zeer belangrijke term binnen onze dagbesteding. Daarom organiseren wij elk weekend voor onze Oya Talenten een vriendenclubje met als doel samen genieten van allerlei leuke activiteiten.

Onze Oya-talenten kiezen zelf hun leuke dagjes uit. Zo hebben we al genoten van een dagje Efteling, Safari Park Beekse Bergen, bioscoop, bowlen en zelfs eenmaal per jaar een vakantie in binnen- en buitenland. Afgelopen jaar zijn wij samen naar Parijs geweest. 

Alles is mogelijk, zolang er onderling plezier is en een positieve sfeer. 

“"Work hard, dream big"”

De Zorggroep - Zorgcentrum Meeuwbeemd

Fatiha leert de Oya Talenten het schoonmaakvak volgens hygiëne richtlijnen. Na de interne opleiding van onze jongeren gaan ze samen aan de slag bij onze opdrachtgevers.

Zorgcentrum Meeuwbeemd is er een van onze opdrachtgevers. Elke vrijdagochtend gaan onze Oya Talenten naar de Meeuwbeemd om werkzaamheden uit te voeren. De talenten voeren verschillende taken uit zoals; de afwas, bedden verschonen, tafels dekken en bedden opmaken onder begeleiding van Fatiha. 

Daarnaast gaan ze bij ouderen van het zorgcentrum langs met koffie en thee en maken ze graag een praatje. 

Wist je dat we in oktober en november ook onze eigen ouderenmiddagen gaan organiseren? Klik hier voor meer informatie!

Meeuwbeemd
“"Ik heb een goede klik met ouderen en ik krijg er veel en goede energie van!" - Yasmina -”

Ouderenmiddagen

Samen met onze Oya Talenten hebben wij een initiatief ontwikkeld voor Venlo Mien Hert! Vanaf oktober organiseren wij ouderenmiddagen bij La Oya met als doel verbinding te maken tussen eenzame ouderen en onze doelgroep waarin ze elkaar stimuleren en aanvullen op elkaars behoeften.

Voor onze Oya Talenten is het ontwikkelen van sociale contacten en praktische vaardigheden belangrijk om hun zelfredzaamheid te vergroten. Door ouderen hierbij te betrekken kunnen de jongeren hiermee oefenen en hun vaardigheden verder ontwikkelen. Tegelijkertijd kunnen de ouderen genieten van de warmte, sociale contacten en gezelligheid waar ze vooral door de coronatijd veel behoeften aan hebben.

Onze dagbestedingsgroep is klein en erg sfeervol, waardoor de ouderen kunnen genieten in een gezellige huiskamersfeer van persoonlijke aandacht tijdens activiteiten samen met onze Oya Talenten en de begeleiders. Samen kunnen ze genieten van een verse dagsoep bij de lunch en in de middag een gezellig potje kaarten, gezelschapsspel spelen of meedoen aan creatieve activiteiten zoals keramieken of schilderen.

Gezonde-leefstijl-programma

Een gezonde leefstijl is voor onze Oya Talenten erg van belang. Daarbij speelt sporten een grote rol. La Oya sport 2x per week bij Bodystyle en1x per week thaiboksles. 

Bij Bodystyle worden de Oya Talenten goed ondersteund door een personal trainer. Ze genieten hier van een sportieve middag met elkaar.

Creatief atelier

Creativiteit vinden wij enorm belangrijk bij La Oya. In de middag hebben de Oya Talenten dan ook vaak de ruimte voor creatieve activiteiten zoals: schilderen, keramieken, tekenen en muziek maken! 

Waarom vinden wij dit zo belangrijk? Door de creatieve activiteiten ontwikkelen de Talenten hun probleem oplossend vermogen, motoriek, concentratie, focus en zelfvertrouwen. Daarnaast kunnen ze genieten en ontspannen door bezig te zijn met deze leuke activiteiten. 

De kunstwerken van onze Oya Talenten hebben een mooie plek gekregen binnen de dagbesteding en zijn daarnaast beschikbaar voor de verkoop. Benieuwd naar onze kunstwerken? Kom gezellig langs!

Creatief atelier
“"Be creative"”

Vind hier uw route om uw bezoekje te plannen naar ons atelier. 

Iedere donderdagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur bent u van harte welkom!

Contact: 06 1264 777 1